Bianca Vos (PX Volendam) ontvangt Koninklijke Onderscheiding

24 oktober 2023

Op 21 oktober is Bianca Vos door de burgemeester van Volendam benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau in verband met haar jarenlange vrijwilligerswerkzaamheden sinds 1995.

Sinds 1995 is Bianca Vos betrokken bij hoegenaamd alle culturele en kunstzinnige activiteiten van het CBW. Eerst alleen als vrijwilligster, maar later ook vanuit haar werk bij het CBW. Al die jaren heeft zij zich zowel beroepsmatig als op vrijwillige basis ingezet voor een zeer breed scala aan activiteiten. Werk en hobby gingen en gaan nog steeds vloeiend in elkaar over.

“Mevrouw Vos zet zich in om iedere inwoner zijn eigen talent te laten kennen en de gemeenschap in contact te brengen met nieuwe vormen van Kunst en Cultuur, zodat zij zich breder kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het verzorgen van de brede programmering van het PX-podium, het coördineren van de muziekschool, maar ook door vele workshops te organiseren voor kinderen, jongeren en senioren.

Zij ondersteunt en motiveert vele vrijwilligers. Vooral veel jongvolwassenen hebben een plek in onze samenleving gevonden, door haar activiteiten en begeleiding. Verder is zij al jaren het centrale punt bij het Singelfestival, de Kunstroute, Klaphekfestival, De Songwriters Guild en Kaaspop.”

De uitreiking vond plaats tijdens de opening van de Kunstroute in de PX.