Bob Geldof schrijft open brief naar Theresa May

12 oktober 2018

Bob Geldof schreef een open brief aan Theresa May waarin hij waarschuwt voor de negatieve gevolgen voor de muziekindustrie bij het verlaten van de EU. De brief wordt gesteund door vele muzikanten, ook uit de klassieke muziek.

Bob Geldof spreekt zich in de brief uit tegen Brexit en roept zelfs op om Brexit te stoppen. De brief is ondertekend door een aantal invloedrijke personen uit het Britse muziekleven, onder wie dirigent Simon Rattle die ook al eerder zijn mening over Brexit kenbaar maakte. In de bref wordt geschreven dat Brexit het muzikale leven in Groot-Brittannië zal beïnvloeden. “Wij domineren de markt en onze bands, zangers, musici, schrijvers, producenten werken in heel Europa. En Europa komt naar ons. De wereld erkent onze kwaliteiten. Dat is wat Groot-Brittannië is. Maar Brexit bedreigt deze status.”

Ook componist Howard Goodall heeft de brief ondertekent. Hij zegt: “De brief van Bob Geldof is gepassioneerd en emotioneel. Dat is wat er tot nu toe aan miste. Veel musici dachten dat er wel een soort muzikanten-paspoort zou komen, waardoor musici gemakkelijk in Europa zouden kunnen blijven reizen. Als er geen deal wordt gesloten, verliezen veel mensen hun baan en is de kans op een werk gerelateerd paspoort heel klein. Dan verandert alles.”

Bob Geldof sluit zijn brief af met de woorden: “Let’s rock Europe and let’s save our music, our musicians, our music jobs and our songs. Let’s save our voice.”

Lees de volledige brief van Bob Geldof hier.