Boerderij schittert wederom in top 3 van beste concertzalen

14 februari 2019

Elk jaar stemmen lezers van het gerenommeerde Britse Magazine Prog op hun favoriete concertzaal. Cultuurpodium Boerderij schittert al enkele jaren op rij in de top 10. Het is de Zoetermeerse poptempel dit jaar wederom gelukt om haar plek in de top 3 te behouden.

Prog magazine is het toonaangevende magazine op het gebied van progressieve en symfonische rockmuziek. Aan het einde van het jaar mogen liefhebbers van het genre in verschillende categorieën (beste album, beste zaal, etc.) hun stem uitbrengen. Cultuurpodium Boerderij staat inmiddels internationaal bekend als een podium met een sterke programmering en een eigen profiel.

In de tourschema's van grootheden als Steve Hackett, Mike Rutherford, Anathema, IQ, The Pineapple Thief en Pendragon komt de Boerderij met regelmaat voor. Ook organiseert Cultuurpodium Boerderij elk jaar het zogenoemde Progdreams Festival. Op 20, 21 en 22 september vindt de 8e editie van het indoor festival plaats. Progliefhebbers uit binnen- en buitenland kijken elk jaar weer uit naar deze happening. De prog scene lijkt levendiger dan ooit en Cultuurpodium Boerderij kreeg de afgelopen maanden vele verzoeken van bands uit de hele wereld of zij een plekje op het festival konden krijgen.

In totaal spelen er tijdens het Progdreams Festival 12 bands verdeeld over drie festivaldagen, waaronder Gazpacho, The Watch, John Hackett Band, Sky Architect, Von Hertzen Brothers en meer. Zowel gevestigde namen als nieuwkomers krijgen de kans om zich aan de liefhebbers van het genre te presenteren. Meer info: cultuurpodiumboerderij.nl.