Bumble onthult winnares Making Moves In Music

4 maart 2019

De Nederlandse dj/producer Nicky Elisabeth mag zich de eerste winnaar van het Making Moves In Music-initiatief noemen. Elisabeth zal onder andere optreden op de mainstage van Mysteryland én de Stmpd Rcrds stage van Martin Garrix op Ultra Music Festival in Miami.

Making Moves In Music is een campagne van social platform Bumble en The Media Nanny, bedoeld om de strijd tegen de ongelijkheid in een sterk door mannen gedomineerde muziekindustrie aan te gaan.

De eerste stap binnen Making Moves In Music is om opkomende vrouwelijke dj’s de kans te geven om op te treden op Mysteryland 2019 en/of een plaat uit te brengen bij het label Astralwerks. Uit meer dan 500 aanmeldingen haalden zes de eerste fase van de competitie. Zij woonden een driedaagse masterclass en bootcamp bij in Amsterdam, waar ze vaardigheden leerden van experts uit de industrie. Hierna werden de drie finalisten gekozen op basis van muzikale skills en talent.

Vorige week werden zij meegenomen naar Los Angeles voor een driedaagse bootcamp met Sony’s platenlabel Astralwerks. Hier werkten ze een-op-een samen met grote producers om hun eigen tracks te produceren. Bumble, The Media Nanny, ID&T en Astralwerks kozen uiteindelijk Nicky Elisabeth als winnares. Astralwerks brengt de eerste single van Nicky Elisabeth binnenkort uit.

Louise Troen, vice president international marketing & communications Bumble: “We zijn ontzettend blij met Nicky als winnares van Making Moves In Music. Ze is de verpersoonlijking van waar wij voor staan als merk en haar talent is onmiskenbaar. Dit is nog maar het begin voor Nicky en onze toewijding vanuit Bumble om de gendergelijkheid binnen de muziekruimte verder in evenwicht te brengen zal blijven doorgaan.”

José Woldring, ceo & oprichter The Media Nanny vult aan: “Louise en ik delen dezelfde passie en ideeën omtrent het veranderen van onze industrie als het aankomt op de man-vrouwverhouding; Zo kwamen we ook op dit initiatief. We waren compleet overdonderd door de hoeveelheid inschrijvingen, het talent en de support dat we kregen vanuit ons netwerk. We zijn dan ook supertrots dat Nicky Elisabeth onze eerste Making Moves In Music artiest is. Ik weet zeker dat ze het super goed gaat doen.”