Bron

Perform Europe

Call voor internationale samenwerking in de uitvoerende kunsten van Perform Europe is gelanceerd

21 december 2023

Perform Europe, het EU-financieringsprogramma voor de Europese uitvoerende kunstensector, lanceerde zijn open oproep op 1 december 2023 en biedt €2,1 miljoen voor samenwerkingsprojecten in alle 40 Creative Europe-landen.

Perform Europe zal samenwerkingsverbanden ondersteunen die de manier waarop we internationaal samenwerken opnieuw uitvinden, met de nadruk op ten minste een van de prioriteiten van Perform Europe: inclusie en diversiteit en/of de strijd tegen klimaatverandering. De oproep staat open voor alle professionals en organisaties in de uitvoerende kunsten die gevestigd zijn in Creative Europe-landen.

Aanvragers kunnen subsidies aanvragen in drie categorieën: €12.000, €32.000 of €60.000. 5% van de totale financiering zal worden toegewijd aan projecten die Oekraïne betrekken.

De deadline voor het indienen van aanvragen is 31 maart 2024. Ondertussen kun je de helpdesk- en netwerksessies bijwonen die in de komende maanden door Perform Europe worden georganiseerd om meer te weten te komen over de oproep en partners te vinden (zie boven).