Cees van Steijn nieuwe interim-directeur van Buma/Stemra

17 oktober 2018

Per 29 oktober 2018 zal Cees van Steijn werkzaam zijn bij Buma/Stemra als ad intern CEO en bestuurder. Van Steijn was eerder interim bij Sena, KPN en TMG. De benoeming volgt op het eerder aangekondigde vertrek van Wim van Limpt als CEO.

Midden september werd bekend gemaakt dat bestuursvoorzitter Wim van Limpt zijn functie bij Buma/Stemra neer zou leggen. Dit besluit viel samen met de publicatie van het rapport Onderzoekscommissie Nader Onderzoek Buma/Stemra. In dit rapport werd de financiële huishouding van Buma/Stemra doorgelicht. Er werd vastgesteld dar er ‘geen sprake is van noemenswaardige  onregelmatigheden.’ Wel concludeert de onderzoeksommissie dat ‘tussen de CEO en de verantwoordelijke binnen de financiële functie een problematische relatie is ontstaan.’

Volgens de commissie was hierdoor ‘sprake van een Buma/Stemra bedreigende situatie.’ In een verklaring op de website van Buma/Stemra stelde Wim van Limpt ‘dat er behoefte is aan een andere leiderschap.’ Hij legt zijn functie neer tijdens de Algemene Ledenvergadering op 29 oktober.

“De benoeming van Cees van Stein als zeer ervaren interim bestuurder waarborgt de continuïteit in het dagelijks leiding geven aan de organisatie. De transitiefase waarin de organisatie zich bevindt is gebaat bij de kennis en daadkracht die Cees van Steijn in zijn eerdere functies heeft getoond. Wij zijn verheugd dat hij deze taak op zich wilt nemen.” Aldus Josephine Zwaan, voorzitter Raad van Toezicht.

Per 29 oktober bestaat het bestuur van Buma/Stemra naast Cees van Steijn uit Siebe van Elsloo, CFO a.i.. Van Elsloo is sinds einds 2017 werkzaam bij Buma/Stemra en per 19 oktober 2018 benoemd tot tweede bestuurder van de organisatie. Van Elsloo heeft een ruime werkervaring en was eerder in de functie van CFO werkzaam bij onder andere Royal Swets & Zeitlinger B.V. en Stage Entertainment.