Bron

Entertainmentbusiness.nl

Compromis nieuwe huisvesting Burgerweeshuis

28 februari 2023

Compromis nieuwe huisvesting Burgerweeshuis

Vorige week is de gemeenteraad Deventer tot een compromis gekomen over de nieuwe huisvesting van Burgerweeshuis.

Er komt een verder onderzoek naar de risico’s voor het plan van de verhuizing van Burgerweeshuis richting het havengebied. Het Burgerweeshuis in Deventer is al een tijd de spil in plannen van de gemeente. De insteek van de gemeente was om het podium in te laten trekken in de plaatselijke Schouwburg. Iets waar de directie van Burgerweeshuis het niet mee eens was.

Burgerweeshuis is namelijk al tijden bezig met een onderzoek naar verhuizing richting het havengebied in Deventer. Afgelopen week werd bekend dat de gemeenteraad een verder onderzoek naar de plannen voor het havengebied wil. Tegelijkertijd komt er een kortere en goedkopere verkenning naar Burgerweeshuis en schouwburg onder één dak. De politiek hoopt nog voor de zomer op basis van deze twee onderzoeken een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Tegenover de Stentor laat Burgerweeshuisdirecteur Kelly Hammer weten dat het podium ‘professioneel meewerkt aan het onderzoek naar samen-onder-een-dak, alhoewel er bij de organisatie geen draagvlak voor is.’

Hammer over de toekomst van het podium. “Over vijf jaar hoop ik dat we van een klein naar een middelgroot podium zijn gegroeid, met twee zalen. Een van 700 en een van 275. We zijn goed in talent, een sterke nachtcultuur en de internationale subtop op het podium krijgen. Dat gaan we vasthouden en uitbreiden om zo een nog grotere regionale functie te krijgen. Dit alles hopelijk in een nieuw pand op het Haveneiland.”