Bron

Entertainmentbusiness.nl

Concert at SEA verkozen tot mooiste festivallocatie van Nederland

7 september 2023

Concert at SEA is door het Nederlandse publiek verkozen tot mooiste festivallocatie van Nederland.

Dit blijkt uit het Cultuursector Merkenonderzoek 2023 van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Onderzoeker Hendrik Beerda over het onderzoek: “De mooiste festivallocatie heeft Concert at SEA. Het Zeeuwse festival scoort hiermee hoger dan theaterfestival Oerol op Terschelling en de Parade, die dit jaar in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam plaatsvond. Dit blijkt uit het Cultuursector Merkenonderzoek 2023.”

Concert at SEA op de Brouwersdam in Zeeland staat in de Top 5 van de grootste festivals van Nederland. Het is tevens het hoogtepunt in het jaar van de band BLØF, die het festival komend jaar voor de zeventiende keer organiseert. Concert at SeA vindt volgend jaar plaats op 27,28 en 29 juni.

De volledige top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Open Monumentendag
  2. Concert at SEA
  3. Oerol
  4. Museumnacht Amsterdam
  5. Parade

Het Cultuursector Merkenonderzoek is met de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld en wordt sinds 2006 uitgevoerd. Sindsdien zijn 130.000 respondenten ondervraagd over de reputatie en groeipotentie van alle Nederlandse cultuurorganisaties. Het onderzoek wordt in eigen beheer uitgevoerd en heeft geen opdrachtgever of andere belanghebbende.