Conferentie Toezichthouden: de kunst van het tegenspel

28 september 2018

Op maandag 5 november (13.30 – 19.00 uur) presenteert Cultuur+Ondernemen de nieuwe Governance Code Cultuur tijdens de conferentie Toezichthouden: de kunst van het tegenspel in LantarenVenster, Rotterdam. Deze conferentie biedt inzicht in good governance voor bestuurders, toezichthouders, experts en beleidsmakers.

Over de conferentie

Goed toezicht vereist het bieden van constructief tegenspel aan de bestuurder. Dit gaat niet vanzelf, maar vraagt om continue reflectie. De nieuwe Governance Code Cultuur helpt bij het inrichten van goed samenspel en tegenspel tussen bestuurder en toezichthouder.

 

De afgelopen maanden werkte Cultuur+Ondernemen, in samenwerking met Louis Houwen (hoogleraar Public Governance bij TIAS, School for Business and Society, Tilburg University) en in een brede dialoog met de sector, aan een nieuwe Governance Code voor de cultuursector. Deze code wordt tijdens de conferentie aangeboden aan Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

Dagvoorzitter Marijke van Hees (voorzitter Raad voor Cultuur) neemt je mee langs de verschillende aspecten van de ‘kunst van het tegenspel’. Deskundigen van binnen en buiten de cultuursector reflecteren vanuit hun eigen ervaring en expertise op samenspel en tegenspel in de relatie tussen bestuur en toezicht. Naast de plenaire sessies vinden er workshops plaats waarin je aan de slag kan met hun eigen dilemma’s en ervaringen.

Het programma, de sprekers en de aanmeldpagina vindt u hier.