Culturele talentontwikkeling in regio Zwolle krijgt forse impuls

30 april 2019

Met een bijdrage van 400.000 euro voor een hybride productiehuis steunt minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de ontwikkeling van culturele talenten in de regio Zwolle.

Het hybride productiehuis biedt ruimte aan muzikanten, kunstenaars en theatermakers om hun talenten verder te ontwikkelen. Ze kunnen er meters maken en oefenen en in crossovers samen met andere disciplines aan producties werken. Daarbij is er professionele begeleiding, bijvoorbeeld op het terrein van fondsenwerving, en ondersteuning in de vorm van beursprogramma’s, thema-academies en contests.

Kraamkamer

Wethouder Monique Schuttenbeld (Zwolle): “We willen in de regio Zwolle meer mogelijkheden voor  culturele talenten om zich te ontwikkelen en samen te werken met andere disciplines. Daarmee kan de regio een kraamkamer worden voor vernieuwende culturele producties met kwaliteit, die ook landelijk interessant zijn, zoals eerder de Zwolse rappers. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met poppodium Hedon, de Zwolse Theaters en andere podia in de gehele regio, en met steun van de provincie Overijssel, hier een flinke slinger kunnen geven aan de ontwikkeling van onze culturele talenten.”

Het hybride productiehuis bouwt voort op de resultaten van het Hedon Productiehuis. Directeur Anne Riemersma (Hedon) is verheugd met de erkenning van OCW: “Het is prachtig dat we de ambitieuze plannen voor talenten en professionals van meerdere kunstdisciplines in de regio een impuls kunnen geven.”  

Lees hier meer.