D66 draait bij: toch steun voor Neushoorn

4 april 2019

Dankzij D66 leek woensdagavond een nipte meerderheid in de Leeuwarder gemeenteraad toch nog voor het plan te zijn om twee ton extra voor poppodium Neushoorn in 2020 uit te trekken. De partij stelde wel als voorwaarde dat er een onderzoek moet komen naar een fusie tussen Neushoorn en Stadsschouwburg De Harmonie.

Ruim een jaar geleden werd duidelijk dat Neushoorn met tekorten kampt. Om dezelfde programmering te kunnen bieden zou Neushoorn in 2019 en 2020 twee ton extra nodig hebben. D66 diende in november nog met de ChristenUnie een motie in die ervoor zorgde dat het poppodium alleen in 2019 twee ton extra krijgt. Als het poppodium met een sluitende begroting kwam zou de twee ton voor 2020 weer bespreekbaar worden.

Boekingen volgend jaar

De motie werd aangenomen, maar omdat Neushoorn nu al bezig is met de boekingen voor volgend jaar wil het poppodium eerder duidelijkheid hebben. Zonder de twee ton gaat het poppodium volgend jaar terug van 235 naar 135 voorstellingen, moet het een dag in de week sluiten en vijf banen schrappen. Daarom keerde het college terug naar de raad met de vraag om twee ton voor 2020.

Bekijk hier het volledige artikel.