De COVID-19-pandemie en de impact ervan op gendergelijkheid

1 september 2021

Europese sectorale sociale partners organiseren een reeks van vier virtuele workshops over verschillende dimensies van gendergelijkheid in de live sector.

Meld je hier aan 

Dit gebeurt als onderdeel van het gezamenlijke door de EU gefinancierde project “Gender Equality on and off the Stage: A Mapping Project of the European Live Performance Sector”.  De Europese sectorale sociale partners – namelijk PEARLE* (waar de VNPF lid van is) , FIA, FIM en UNI MEI – een reeks van vier virtuele workshops van anderhalf uur over verschillende dimensies van gendergelijkheid in de Live Performance-sector.

Gender Equality Thursday N°1 September 16th 10:00-11.30
Deze serie Gender Equality Donderdagen loopt door de herfst van 2021. De voertaal is Engels.
Het eerste webinar richt zich op de COVID-19-pandemie en de impact ervan op gendergelijkheid in de podiumkunstensector. De COVID-19-crisis heeft vrouwen het hardst getroffen en dreigt decennia van fragiele vooruitgang op het gebied van gendergelijkheid terug te draaien.

Als een van de sectoren die het hardst is getroffen door de pandemie, heeft dit vooral vrouwen in een bijzonder precaire situatie gebracht. Welke gevolgen heeft de COVID-19-crisis gehad voor vrouwen in het algemeen en in hoeverre worden deze weerspiegeld in de sector van live optredens?

Hoe kan de sector voorkomen dat genderstereotypen en structurele genderongelijkheden worden verergerd? Hoe kunnen we het herstel uit de crisis gebruiken om gendergelijkheid in de culturele en creatieve sectoren te bevorderen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de genderdimensie in alle beleidsterreinen wordt opgenomen?

Programma

  • Het webinar wordt gemodereerd door Gender Equality Consultant Anne Boukris.
  • Keynote inleiding wordt verzorgd door Bridget Conor Auteur van het UNESCO-rapport 2021 “Gender & Creativity: progress on the precipice”
  • Het Expert Panel betaat uit Cassie Raine, Marie Soubestre, Alessandra Garibaldi.