Bron

den.nl

De subsidiewijzer voor jouw digitale project

23 mei 2024

Heb je een digitaal project voor ogen, maar ben je nog op zoek naar financiering?

Verschillende fondsen dragen daar graag aan bij. DEN zet een aantal belangrijke fondsen op een rijtje en denkt met je mee bij het vinden van de juiste subsidieregeling.

Fondsen en subsidieverstrekkers zien steeds vaker de waarde van digitale technologieën voor cultuur. Bij de volgende partijen kun je aankloppen met jouw digitale plan of project.

Cultuurloket DigitALL

Heb je plannen om je publieksbereik te verbeteren door de inzet van digitale technologie? En zoek je ondersteuning? Dan moet je bij Cultuurloket DigitALL zijn! Ze zijn ontstaan in 2022 en helpen culturele organisaties met het verzilveren van kansen die digitale technologie biedt. Dat doen ze met donaties tot €250.000. Ook geven ze ontwikkelbijdragen tot €10.000 voor een vooronderzoek of om een prototype te maken voordat je een projectplan ontwikkelt.

Bekijk de regeling via de website van Cultuurloket DigitALL

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie – Digitale Cultuur

Bij Stimuleringsfonds Creatieve Industrie kunnen makers en culturele organisaties subsidies aanvragen voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur. Binnen de Regeling Digitale cultuur kunnen startsubsidies tot € 7.500 en projectsubsidies voor grotere bedragen worden aangevraagd.

Bekijk de subsidiemogelijkheden via Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst en Werktuig PPO

Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst is opgericht met één doel: het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. Dit doen ze onder andere met de regeling ‘Werktuig PPO’. Hiermee financieren ze opleidingstrajecten voor cultuurprofessionals en culturele organisaties. Je kunt via deze regeling (deels) je opleidingen financieren om bijvoorbeeld je digitale vaardigheden te verbeteren of om een digitale strategie te ontwikkelen. Programma’s van de DEN Academie kun je ook financieren met deze regeling.

Bekijk de mogelijkheden van WerktuigPPO

Meer lezen? Klik hier