Bron

Höcker Advocaten B.V.

De zieke werknemer anno 2024

13 juni 2024

Het ziekteverzuim is nog steeds hoog, zelfs hoger dan voor en tijdens de coronajaren. Werknemer die ziek zijn, zijn gemiddeld ook langer ziek.

De combinatie van hoog en langdurig ziekteverzuim, de huidige krappe arbeidsmarkt en achterstanden bij het UWV zorgt voor hoofdpijn bij werkgevers.

Er komt veel bij kijken in het eerste, tweede – en tegenwoordig steeds vaker – derde ziektejaar. Van de ziekmelding tot de eerstejaarsevaluatie, naar re-integratie in spoor 2 en het klaarmaken van een dossier voor de WIA-aanvraag, tot een te late WIA-beslissing of loonsanctie. De re-integratie gaat bovendien gepaard met extra kosten (gemiddeld tussen de EUR 300-400 per ziektedag) en een kleine misstap kan soms verstrekkende gevolgen hebben. De hoogste tijd om weer aandacht te besteden aan de zieke werknemer.

Tijdens dit webinar van Hocker Advocaten bespreken Mick Hurks en Manon Vermeulen de perikelen rondom het eerste, tweede en derde ziektejaar. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

wet- en regelgeving anno 2024;

  • belangrijke verplichtingen uit de Werkwijzer Poortwachter;
  • wat verandert er na het eerste ziektejaar?;
  • hoe maak je een dossier klaar voor de WIA-aanvraag?;
  • herplaatsingsinspanning na twee jaar ziekte;
  • beëindiging van het dienstverband na twee jaar ziekte;
  • tips voor werkgevers bij een te late WIA-beslissing;
  • het antwoord door jullie gestelde vragen uit de praktijk.

Wat?             Webinar ‘De zieke werknemer anno 2024’
Waar?          Vanaf je (thuis)werkplek
Wanneer?  Dinsdag 25 juni 2024
Hoe laat?    09.00 – 10.00 uur
Hoe?             Met gebruik van de applicatie Zoom (zoom.us)
Wie?             Vaste hosts Mick Hurks en Manon Vermeulen
Kosten?       Geen
Aanmelden? mail@hocker.nl o.v.v. Aanmelden dinsdag 25 juni 09.00 uur

Uit de praktijk van Hocker Advocaten blijkt dat er veel vragen leven over het onderwerp. Vragen kun je stellen tijdens het webinar maar wil je er zeker van zijn dat jouw vragen behandeld worden tijdens het webinar of ben je een uitspraak tegengekomen en vind je dat die besproken zou moeten worden, laat dat hen vooraf per e-mail weten via: mail@hocker.nl.

Het webinar wordt ook dit keer weer gehouden met gebruik van de applicatie Zoom. Na registratie ontvang je een dag van tevoren de link naar het webinar.

Je bent van harte welkom bij het webinar! Mocht je onverhoopt op 25 juni niet aanwezig kunnen zijn, is er geen man overboord. Stuur Hocker  via de aanmeldlink een bericht en je ontvang de opname van het webinar na afloop.