Deelregeling Vormgeving & Deelregeling Festivals

7 februari 2019

Met de Deelregelingen Vormgeving en Festivals ondersteunt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie projecten die bijdragen aan het bevorderen van hoogwaardige kwaliteit, ontwikkeling en professionalisering van de hedendaagse Nederlandse vormgeving en van de hedendaagse Nederlandse architectuur, vormgeving en digitale cultuur en die de belangstelling voor deze disciplines stimuleren. VNPF-leden Into the Great Wide Open en WORM maakten al eens gebruik van de regeling Festivals.

Deelregeling Vormgeving

De Deelregeling Vormgeving is bedoeld voor ontwerpers en makers werkzaam op de volgende terreinen: mode, accessoires en sieraden; textiel-, glas- en keramiekvormgeving; grafische vormgeving, typografie, visuele communicatie, interactief en information design; animatie, illustratie, strip en graphic novel; product-, meubel- en industriële vormgeving, interieur- en ruimtelijk ontwerp, tentoonstellingsontwerp, lichtontwerp, scenografie; social design en aanverwante disciplines.

Naast ontwerpers en makers staat de regeling open voor overige partijen, zoals opdrachtgevers en culturele instellingen, indien hun activiteiten in dienst staan van Nederlands ontwerp en ontwerpers.

Het jaarlijkse budget van €1.200.000 wordt beschikbaar gesteld in vijf aanvraagrondes.

Deelregeling Festivals

Deze regeling is bedoeld voor festivals op het gebied van architectuur, vormgeving en digitale cultuur. Het festival dient plaats te vinden in Nederland. Het publiek kan bestaan uit professionals, experts en/of een breed publiek. Een festival kan de successen programmeren of juist een meer experimentele insteek verkiezen.

Het jaarlijkse budget van €1.100.000 wordt beschikbaar gesteld in drie aanvraagrondes.

Klik hier om meer te lezen over de Deelregeling Vormgeving, en klik hier om meer te lezen over de Deelregeling Festivals.