Directeur Arjen Davidse vertrekt bij Gigant

23 juli 2018

Na een succesvolle fusie van Gigant en Markant en de daaropvolgende reorganisatie bij het nieuwe Gigant, gaat directeur Arjen Davidse vanaf 1 oktober voor een nieuwe uitdaging. Hij is sinds 1 juli 2017 betrokken bij Gigant, het poppodium, filmhuis en plek voor kunsteducatie in Apeldoorn.

Davidse wordt vanaf oktober directeur van het Cultuurgebouw in Haarlemmermeer. “Gigant staat inmiddels stevig op de rails. De organisatie is gezond, het programma diverser dan ooit. Bezoekers- en omzetcijfers stijgen en het sinds de fusie samengevoegde en gereorganiseerde team is inmiddels weer helemaal in balans en klaar voor een mooie toekomst,” aldus Davidse. “Ik ga daarom nu voor een nieuwe uitdaging bij het ook recent gefuseerde Cultuurgebouw in Haarlemmermeer. Dat kent naast een centrum voor cultuur, filmhuis en poppodium, net als Gigant dus, ook nog een schouwburg, bibliotheek en architectuurcentrum. Hopelijk kan ik daar een zelfde positieve ontwikkeling nogmaals gaan ondersteunen en begeleiden”

Dirk Schut, voorzitter van de Raad van Toezicht van Gigant: “De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Arjen Davidse zeer. Hij is er in geslaagd het oude Gigant en Markant goed te integreren en het nieuwe Gigant met een ambitieus programma op de kaart te zetten. Deze ingeslagen weg zal in de toekomst door de medewerkers van Gigant en Arjens opvolger verder worden voortgezet en uitgebouwd. Wij begrijpen dat Arjen de hem geboden uitdaging heeft aangenomen en wensen hem daarbij veel succes.”