Directeur Geert van Itallie van Melkweg naar Paradiso

7 juli 2020

Geert van Itallie vertrekt als algemeen directeur van de Melkweg en start per ingang van 1 september als directeur van Paradiso. Van Itallie volgt hiermee de al eerder vertrokken Mark Minkman op.

Geert van Itallie bekleedt de functie van algemeen directeur sinds 2011. Onder zijn leiding groeide het aantal bezoekers de laatste jaren sterk, naar een recordaantal van 540.000 in 2019. 

,,Wij vinden het vertrek van Geert uit onze organisatie bijzonder jammer, maar we kunnen bouwen op een gezond fundament. De huidige coronacrisis stelt onze organisatie, net als veel andere culturele instellingen, voor grote uitdagingen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hier dankzij onze weerbaarheid en de kracht van onze medewerkers goed uit zullen komen’’, zegt Gyuri Vergouw, voorzitter Raad van Toezicht de Melkweg.

De Melkweg biedt een podium aan zowel grote artiesten als opkomend talent in disciplines als muziek, fotografie, film en bereikt hiermee een zeer divers publiek. In 2020 bestaat de Melkweg precies 50 jaar. De afgelopen decennia is het podium uitgegroeid tot een van de bepalende plaatsen in Amsterdam, waar inclusieve jongerencultuur een plek krijgt. De diversiteit van de organisatie en haar gemiddeld genomen jonge publiek is hoog. In het historische gebouw aan de Lijnbaansgracht zijn drie concertzalen, een filmzaal, een expositieruimte en een restaurant (MILK) te vinden. Op 17 juli viert de Melkweg haar 50-jarig bestaan met een 24 uur durende programmamarathon, met onder andere live-optredens, sessies, talks, dans, een quiz en meer.

De Melkweg gaat op zoek naar een nieuwe directeur.