Bron

VVEM

Documentaire Pandemie in Evenementenland

15 februari 2023

Onze vrienden en collega’s van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) hebben een video-document gemaakt over de coronacrisis: Pandemie in Evenementenland.

‘Pandemie in evenementenland’ is in opdracht van de VVEM gemaakt door content marketing agency We Are The Night. In de video wordt aan de hand van gesprekken met tien verschillende branchepartijen inzichtelijk hoe hard de evenementenbranche is getroffen sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie.

De video-reportage geeft een terugblik door 10 verschillende eventprofessionals aan het woord te laten. Aan het woord, in de reportage die gemaakt werd in opdracht van de VVEM, komen:

‘Pandemie in evenementenland’ is in opdracht van de VVEM gemaakt door content marketing agency We Are The Night. In de video wordt aan de hand van gesprekken met tien verschillende branchepartijen inzichtelijk hoe hard de evenementenbranche is getroffen sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie. Duidelijk wordt hoe deze branche op ontwikkelingen heeft geanticipeerd en hoe kwetsbaar het Nederlandse ecosysteem van evenementenmakers in wezen is. Een systeem dat van grote economische en culturele waarde is en geldt als een belangrijk ne groot  werkgevervvan Nederland.

 “Wij zijn enorm trots op het eindresultaat, het vangt precies waar wij als branche tegenaan zijn gelopen en hoe we daar collectief mee om zijn gegaan”, zo stelt VVEM-voorzitter Henk Schuit. “Wij moesten als eerste dicht, konden als laatste weer open en waren in de tussenliggende periode met grote regelmaat – en veelal onterecht – de gebeten hond. Als VVEM vinden we het belangrijk dat die impact op onze branche inzichtelijk wordt en we niet vergeten wat er gebeurd is. Vandaar dat we een documentaire hebben laten maken nu de wonden nog vers zijn. Zodat iedereen begrijpt dat de hoge kwaliteit van evenementen zoals we die in Nederland hebben niet vanzelfsprekend is.”