Dutch Music Export presenteert: Dutch Music Export Talks

1 oktober 2020

Een nieuwe podcast die een kijkje geeft achter de schermen van Nederlandse popmuziek die over de grens gaat.

Presentator Jochem Tromp (Soepermarkt music management), nodigt iedere maand gasten uit die allemaal iets te maken met een succesvol Nederlands muzikaal product in het buitenland. Denk aan; artiesten, songwriters, producers en/of de teams achter de schermen zoals managers, publishers, labels, agenten. Maar ook de instellingen ter ondersteuning van Nederlands popmuziek in het buitenland zoals Buma Cultuur, Buma Music In Motion, ESNS, ADE en het Fonds Podiumkunsten. 

Afl 1. Indie meets Dance 
In deze eerste aflevering praat Jochem Tromp in de studio met Dennis van Leeuwen, voormalig gitarist van Kane en manager van o.a. Nana Adjoa, en Adriaan Muts, manager van o.a. Tinlicker en Black Sun Empire. Via de radio in LA en vanuit een label in Londen zetten de acts van Dennis en Adriaan de eerste stappen in het buitenland. 

Welke paden bewandelen zij met hun eigen acts om te blijven groeien én om te bepalen in welke landen het succes kan worden uitgebreid? Ze vertellen alles over hun strategie, kennis en bedrevenheid in de eerste aflevering van Dutch Music Export Talks. Luister de podcasts op Spotify.