Dutch Music Export Talks: #3 Blanks meets Someone

19 november 2020

Dutch Music Export (DME) presenteert: DME Talks. Een nieuwe podcast die een kijkje geeft achter de schermen van Nederlandse popmuziek die over de grens gaat.  Afl 3. Blanks meets Someone.

Luister hier de podcast op Spotify.
En hier op Apple.

Wat is de rol van een artiest in het bereiken van internationaal succes? Wat is belangrijker: streams of netwerken? En hoe kun je ervoor zorgen dat je in contact blijft met je nationale én internationale fans? 

Presentator Jochem Tromp praat er in deze aflevering over met YouTube-ster, ondernemer en zanger: Simon de Wit a.k.a. Blanks en alleskunner Tessa Rose Jackson, singer-songwriter en oprichtster van Someone. 

Ze vertellen alles over hun carrière, doelen en dromen. Ook geven zij uiteraard hun favoriete muziek tips van Nederlandse bodem die te beluisteren zijn via de DME Spotify Playlist. 

Someone
Someone is het project van Tessa Rose Jackson. De getalenteerde, Nederlandse singer songwriter, producer en multi-instrumentalist boekte het nodige succes onder haar eigen naam. Met ‘Someone’ schudt naar eigen zeggen haar lieve-meisjes-imago af om de rauwe en mysterieuze diepten van het pop-spectrum te verkennen. Na een serie succesvolle eerste releases bracht Someone haar tweede EP ‘ORBIT’ op een verrassende manier uit: doormiddel van een Augmented Reality kunst-expositie, ondersteund met een smartphone app waarbij voor elk van de nummers op het EP een matchend kunstwerk was gemaakt. In juni 2020 kwam haar debuut-album ‘ORBIT II’ uit, een verzameling van eerder uitgebracht werk en kersverse songs.

Blanks
De 23-jarige Simon de Wit heeft als Blanks al een fanatieke fanbase van meer dan 1,5 miljoen mensen opgebouwd. Blanks maakt niet alleen muziek vóór zijn volgers, maar ook samen mét hen. Tijdens zijn YouTube-serie ‘Story Sessions’, waarin hij nieuwe nummers maakt, betrekt hij actief via zijn Instagram Stories (@musicbyblanks) zijn volgers bij het muzikale proces. Zo bepalen zij door middel van polls o.a. welke sfeer het nummer moet hebben, welke instrumenten Blanks moet bespelen en wat de lyrics worden. Door deze ‘Story Sessions’ ontstonden de ijzersterke poptracks als ‘Wave’ (3FM Megahit), ‘Higher’ en ‘Bittersweet’. Allen voorzien van een videoclip die veel herkenning en nostalgische gevoelens oproepen.