Ebel Jan van Dijk nieuwe directeur Bevrijdingsfestival Groningen

24 september 2020

Ebel Jan van Dijk is sinds 1 juli de nieuwe directeur van stichting Vier 5 mei, welke verantwoordelijk is voor Bevrijdingsfestival Groningen.

Van Dijk neemt het stokje over van Diederik van der Meide, die na twintig jaar werkzaam te zijn geweest voor de stichting Vier 5 mei, afscheid neemt. Ebel Jan van Dijk, eigenaar van Blend Creative Events, is producent van evenementen, presentator en woont in Haren. Ebel Jan kent het festival goed. Hij was vanaf 2013 presentator op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Groningen.

“Als presentator van het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Groningen heb ik al vele jaren het genoegen om de vrijheid op 5 mei te mogen vieren met het publiek. Het is voor mij dan ook een eer om het stokje over te mogen nemen van Diederik van der Meide. Hij heeft het festival groot gemaakt”, aldus Ebel jan van Dijk. 

“Ik kijk er naar uit om vanuit diverse perspectieven invulling te gaan geven aan het thema ‘vrijheid’. In deze roerige tijden krijgt het begrip vrijheid een extra dimensie. Ik hoop dat wij op 5 mei 2021, samen 75 + 1 jaar bevrijding kunnen vieren. Ik vind het belangrijk dat wij samen herdenken en stilstaan en ons bewust zijn dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.”