Bron

Live DMA

Eerste aanvraagperiode Europese subsidieregeling voor poppodia ‘LIVEMX’ gestart

9 november 2023

De eerste call van LIVEMX is nu geopend tot 6 januari 2024.

Deze subsidieregeling is ontworpen door en voor vertegenwoordigers van muzieklocaties. Het is een kans om financiering van de Europese Unie te verkrijgen om uitdagingen in de livemuzieksector aan te pakken.

LIVEMX is een financieringskans voor livemuzieklocaties en/of brancheverenigingen om gebruik te maken van een subsidie van 20K, 40K of 60K voor 12 maanden. De prioriteiten van de regeling richten zich op uitdagingen voor muzieklocaties op het gebied van:

  • Boekingsstrategieën en talentontwikkeling: hoe muzieklocaties kunnen worden ondersteund om opkomende artiesten en hun circulatie door Europa te ondersteunen;
  • Strategieën voor publieksontwikkeling: hoe muzieklocaties kunnen worden ondersteund om hun publiekssamenstelling te ontwikkelen en nieuwe doelgroepen aan te trekken;
  • Ecologische transitie: hoe muzieklocaties kunnen worden ondersteund om ecologische instrumenten en strategieën te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op:

Op 16 november om 12.00 uur is er een online informatiesessie (Engelstalig). In deze informatiesessie wordt uitgelegd wat LIVEMX is en hoe je kunt aanvragen.