Effenaar en Dutch Rose Media introduceren eerste mixed reality escape room

31 mei 2018

Dutch Rose Media en concertzaal Effenaar lanceren de eerste mixed reality escape room van Nederland. De escape room wordt gelanceerd tijdens de Dutch Technology Week op maandag 4 juni in de Effenaar.

Door middel van augmented reality-toepassingen moeten de deelnemers aan deze vooruitstrevende escape room raadsels oplossen om zo uit deze virtuele wereld te ontsnappen. Plaats van handeling is een lege concertzaal. Met behulp van de geavanceerde licht- en geluidsinstallatie van de Effenaar wordt de deelnemer geheel in het spel gezogen. 

In ‘Strings of Life’ -zoals de escape room is gedoopt- worden deelnemers geconfronteerd met een tweetal raadsels uit de moderne muziekwereld: de club van 27 en de dood van Elvis. Over beide mysteries worden er verschillende verhalen verteld; zijn er misschien meer verbanden tussen de beroemde artiesten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden? En hoe is Elvis nu uiteindelijk overleden. Of sterker, is hij daadwerkelijk wel overleden? En wat is het verband tussen beide mysteries?  

Meer informatie is hier te vinden