EM-Cultuur presenteert Festival Overzicht 2018

17 mei 2018

Volgens nieuw onderzoek van EM-Cultuur verwachten 836 festivals in Nederland in totaal 18,2 miljoen bezoekers in 2018. Vergeleken met vorig jaar zijn er dit jaar iets minder festivals, maar het verwachte bezoekersaantal is vrijwel gelijk gebleven. Het onderzoek betreft 443 muziekfestivals (53%), waarvan 394 festivals zich concentreren op popmuziek.

Op deze interactieve kaart is meer uitgebreide informatie over onder andere de omvang, het aantal festivals, verwachte bezoekers per maand en per provincie, en het aandeel mannen en vrouwen werkzaam in de festivalsector.

De provincie met de meeste festivals is Noord-Holland (227 festivals) waarvan er 130 in Amsterdam plaatsvinden. Zuid-Holland staat op de tweede plaats met 128 festivals, maar verwacht dit jaar wel de meeste bezoekers (3,8 miljoen).

Uit de cijfers blijkt dat van alle mensen werkzaam in de festivalsector 64% man is en 36% vrouw.

EMCultuur is de eerste partij dit jaar die met nieuwe festivalcijfers naar buiten komt. Binnenkort verschijnen ook de nieuwe Festival Monitor van Respons en de nieuwe Festival Atlas van Harry van Vliet, waarin een nog uitgebreider overzicht van het aantal muziekfestivals in Nederland is opgenomen.