Enquête naar duurzaamheid in de culturele sector

19 maart 2019

De recente klimaatmars, het klimaatakkoord, klimaatspijbelaars: in de media en in de politiek is steeds meer en steeds vaker aandacht voor klimaatverandering en verduurzaming. Ook in de cultuursector worden verschillende initiatieven ontplooid om de sector duurzamer te maken. Boekmanstichting en DPM vinden dat het ontbreekt aan een overkoepelend inzicht in de mate waarin en de manier waarop duurzaamheid in de cultuursector leeft. Daarom zijn zij een onderzoek gestart naar duurzaamheid binnen de culturele sector.

Daarom zijn de Boekmanstichting en DPM|Duurzaamheid in Podia en Musea (vanaf 1 april 2019: Bureau8080) een onderzoek gestart naar duurzaamheid binnen de culturele sector. Het doel hiervan is om meer te weten te komen over de manieren waarop verschillende culturele organisaties met duurzaamheid bezig zijn, over eventuele knelpunten die zij daarbij ervaren, en over wensen die er mogelijk bestaan voor ondersteuning bij het aanpakken van verduurzaming. Het onderzoek fungeert zo als inventarisatie binnen de sector, en biedt tevens praktische aanknopingspunten voor organisaties en beleidsmakers.

Voor het onderzoek nodigen we culturele organisaties uit om een digitale vragenlijst in te vullen. Het invullen hiervan duurt circa 10 minuten en vereist geen exacte organisatiecijfers. De resultaten van de enquête worden volledig anoniem (en enkel voor dit onderzoek) door de Boekmanstichting verwerkt in een digitale publicatie, die later dit jaar zal verschijnen.

We hopen van harte dat veel organisaties bereid zijn om de enquête in te vullen. Of zij nu veel doen aan verduurzaming of juist weinig: in beide gevallen is deze kennis onmisbaar om een breed, gedegen en praktisch bruikbaar beeld van de sector te kunnen geven.

Lees hier het volledige artikel, en vul hier de enquete in.