ESNS en Ruud Berends uit elkaar

11 mei 2023

Ruud Berends, hoofd van de conferentie ESNS, is niet meer verbonden aan het showcase festival en congres.

Berends heeft 21 jaar voor ESNS gewerkt. Op LinkedIn plaatste hij afgelopen week het bericht dat hij per direct niet meer betrokken is bij Eurosonic.

ESNS heeft naar relaties een verklaring gestuurd met de volgende tekst. ‘Na jaren van samenwerken hebben ESNS en Ruud Berends besloten om, wegens een verschil van inzicht, in goed overleg de samenwerking eerder dan gepland te beëindigen. Feitelijk houdt dit in dat Ruud niet meer betrokken is en zal worden bij de organisatie van ESNS 2024 en verder. ESNS is Ruud dankbaar voor zijn jarenlange inzet en bijdrage aan het evenement.’

Het is niet bekend waar het inzicht verschil over ging. Wel laat ESNS weten dat het op korte termijn een vacature plaatst ter vervanging. 

Sinds 2002 was Berends, in verschillende functies betrokken bij EuroSonic Noorderslag. Nu de twee uit elkaar zijn gegaan blijft hij werkzaam bij zijn eigen bedrijf Networking Music. Ook blijft hij zijn taken uitvoeren als adviseur van het Portugese Westway Lab en het Romeense East European Music Conference alsook het International Festival Forum.