Event: Life on stage – Technici in de spotlights

18 januari 2022

Op zondag 20 februari openen de theaters en podia van West-Brabant en Zeeland gezamenlijk de deuren. Zij willen jongeren laten zien hoe leuk, veelzijdig en avontuurlijk het beroep van technicus is. 

De podia merken nu al een krapte aan goede technici en ook de belangstelling voor de opleidingen neemt af. Daarom willen ze meer aandacht op het vak vestigen door een campagne en een open dag in veel podia in Brabant en Zeeland op zondag 20 februari. Waar normaliter de artiest in de spotlight staat, zijn dat nu de artiesten die de show en voorstellingen mogelijk maken: de technici.

Hoe is het om op tour te zijn met de grootste artiesten? Hoe voelt het om duizenden fans te entertainen en tienduizenden te laten meedansen op jouw lichtshow op festivals als Lowlands? Hoe is het om met de beste artiesten te werken in jouw poptempel of theater? 
In de deelnemende theaters en podia zien bezoekers de technici op het podium aan het werk voor een (bekende) artiest op het podium die aansluit bij de focusdoelgroep van 15/16 jaar. Op dezelfde hoogte (en daarmee óók in de spotlight) staan de technici. Elk theater of poppodium creëert een eigen middagprogramma. 

Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Joep Gudde, coördinator marketing van Gebouw-T via joep@gebouw-t.nl.