Eventim Nederland pakt secondary ticketing aan met doorverkoopplatform fanSALE

29 november 2019

Vandaag lanceert Eventim Nederland het eigen platform fanSALE,  waar consumenten gecontroleerd hun bij Eventim gekochte tickets kunnen doorverkopen en kopen. Hiermee wil de ticketer een veilig alternatief bieden voor aanbieders als Marktplaats en Ticketswap.

Met de lancering gaat een langgekoesterde wens van Eventim-directeur Henk Schuit in vervulling: “In onze strijd tegen georganiseerde zwarthandel en doorverkoop van tickets tegen exorbitante bedragen zetten we nu een volgende stap. Met fanSALE hebben we een eigen omgeving gecreëerd waar tickets geverifieerd kunnen worden doorverkocht en gekocht tegen maximaal 120% van de originele aankoopprijs. Onze organisatoren houden controle over de voorwaarden voor doorverkoop en tevens zicht op alle verkopen.”

Het klantportfolio van Eventim Nederland (onder meer Stage Entertainment, Friendly Fire, en DeLaMar Theater) reageert onverdeeld positief op het nieuwe initiatief.

Albert Verlinde, directeur Stage Entertainment: “fanSALE geeft ons een extra mogelijkheid om zwarthandel verder terug te dringen en controle uit te oefenen op de voorwaarden waarlangs een ‘tweedehands’ kaartje kan worden aangeboden. We begrijpen als geen ander dat het soms wenselijk is om je kaartjes door te verkopen, maar willen gewoon simpelweg niet hebben dat mensen teveel betalen voor onze shows of worden opgelicht op ongecontroleerde sites. ”

Bekijk hier het volledige artikel