Bron

VNPF / Kunsten '92

Fair Practice Lab gratis voor alle gesubsidieerde VNPF-leden

25 mei 2023

Hoe pas je de Fair Practice Code toe? Wat betekent fair practice voor jouw organisatie? Veel VNPF-leden en hun toezichtsorganen hebben hier vragen over.

Om deze vragen mogelijk te beantwoorden heeft Kunsten ’92 in samenwerking met Platform ACCT en INK Social Design speciaal voor culturele en organisaties het Fair Practice Lab ontwikkeld. Het Lab is een do-it-yourself (daar zijn we dol op in de popsector) workshop om als organisatie te reflecteren op fair practice.

Het Lab kan deelnemers van een organisatie door allerlei thema’s leiden die binnen bedrijfsvoering (onbewust) over het hoofd kunnen worden gezien. Met het Lab kan je het gesprek openen. Je kan ruimte maken voor de deelnemers om deze zich uit te kunnen spreken: waar kunnen verbeteringen plaatsvinden en wat wordt erg gewaardeerd aan de organisatie? Het resultaat van de do-it-yourself workshop kan een concrete visie zijn, een strategie en een plan van aanpak om de Fair Practice Code te verankeren in je eigen organisatie.

VNPF-leden ontvangen Fair Practice Lab gratis

VNPF-leden die moeten voldoen aan de fair practice code in vernamd met subsidieaanvragen ontvangen het Fair Practice Lab (t.w.v. € 80,-) gratis.

Nieuwe Fair Practice Code website gelanceerd

Deze maand is de nieuwe Fair Practice Code website live gegaan. Met deze vernieuwing wil Kunsten ’92 de gebruikers, zowel organisaties als makers, een breder handelingsperspectief bieden. Hieronder valt: kennis delen over de code en de toepassing ervan; voorlichting geven; grip krijgen op de dilemma’s en kansen; subsidiënten, overheden, organisaties en werkenden verbinden en draagvlak behouden. Bovendien kun je je op de nieuwe website ook verder verdiepen aan de hand van tien thema’s. Vraag gratis het Fair Practice Code boekje aan.

VNPF-leden krijgen het Lab gratis opgestuurd

― VNPF