Bron

NVPI/ film en muziek

FDN en NVPI Audio heten voortaan NVPI Film en NVPI Muziek

9 februari 2024

NVPI is de brancheorganisatie van filmdistributeurs en muziekproducenten en vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse muziekmaatschappijen en uitgevers van audiovisuele content, zowel via online als fysieke media.

NVPI heeft als doel het versterken van de gemeenschappelijke belangen van de Nederlandse producenten, importeurs en exploitanten van muziek en film, waaronder het bevorderen van een adequate juridische bescherming van de belangen van haar leden. Zoals velen van jullie waarschijnlijk weten, is NVPI de koepel van twee verenigingen, die van filmdistributeurs en die van distributeurs en producenten van muziek.

De NVPI/Film en Muziek vindt dat de relatie tussen NVPI en de twee onderliggende verenigingen in één oogopslag duidelijk moet zijn. Dat is de reden dat ze de namen van de verenigingen hebben gewijzigd. De filmdistributeurs, voorheen verenigd onder de naam FDN, gaan voortaan verder als NVPI Film. De vereniging van muziekproducenten en -distributeurs, voorheen NVPI Audio, heet nu NVPI Muziek.

Ook de huisstijl en logo’s kregen een make-over. NVPI en de beide verenigingen vormen nu ook zichtbaar meer een geheel wat de herkenbaarheid vergroot. De nieuwe huisstijl zie je terug in de meeste communicatie-uitingen en in de loop van het jaar volgt ook een nieuwe website.