Bron

Entertainment Business

Festival Woo Hah! wordt tweedaags Rolling Loud Rotterdam

8 december 2022

Festival Woo Hah! wordt tweedaags Rolling Loud Rotterdam

Hiphopfestival Woo Hah! gaat volgend jaar verder onder een nieuwe naam: Rolling Loud Rotterdam, presented by Woo Hah!.

De eerste editie zal op 30 juni en 1 juli 2023 plaatsvinden in en rondom Rotterdam Ahoy. Headliners zijn Kendrick Lamar en Travis Scott. NRC meldt dat het hiphopfestival dagelijks zo’n 28 artiesten wil programmeren voor 40.000 bezoekers per dag.

Volgens Camiel Le Rutte, projectmanager festivals MOJO, is de verhuizing naar Rotterdam tweeledig is. “In de eerste plaats was er op het terrein van Beekse Bergen een productioneel probleem: ruimtegebrek. Alle festivalbezoekers moeten de headliners op het hoofdpodium tegelijk kunnen zien. Dat lukt met grote namen als Kendrick Lamar, die in oktober nog tweemaal de Ziggo Dome uitverkocht, niet. Bovendien moet hun show aan hoge eisen voldoen wat betreft geluid, led-licht, videowalls en decorstukken.”

Een andere belangrijke factor was dat veel van de Woo Hah!-bezoekers uit Rotterdam, Amsterdam en Utrecht kwamen. “In Rotterdam zien we een langere toekomst. En door het North Sea Jazz Festival kennen we de productionele mogelijkheden van Ahoy goed.”

Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy: “De afgelopen jaren heeft Ahoy zich al bewezen als een perfecte locatie voor grote evenementen en wij kunnen niet wachten om Rolling Loud aan dit rijtje toe te voegen. Het internationale en cultureel diverse karakter van dit Amerikaanse festival past perfect bij een stad als Rotterdam.”

Rolling Loud-oprichters Matt Zingler en Tariq Cherif zijn blij met de aankondiging, “Onze eerste ervaring met het Nederlandse festival publiek was er een om niet te vergeten. We houden van de energie die jullie brengen wanneer jullie eindelijk je favoriete artiesten live kunnen zien. We zijn klaar om Nederland de volgende stap te laten zien van alles wat Rolling Loud te bieden heeft op de nieuwe locatie bij Rotterdam Ahoy.”