Financiële steun voor nachthoreca met de VLN

29 september 2021

Horecaondernemers die worden getroffen door de nachtsluiting, kunnen in het vierde kwartaal van 2021 subsidie krijgen voor de vaste lasten.

  • Zie hier de Kamerbrief.
  • Zie hier de Beslisnota bij Kamerbrief over steun aan door nachtsluiting getroffen horecabedrijven (in een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk).

De regeling Vaste lasten Nachtsluiting horeca (VLN) is voor ondernemers die minimaal 50% minder omzet maken dan in het vierde kwartaal 2019. De ondernemer moet dan wel in het tweede en derde kwartaal van 2021 de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben gekregen.

Maximaal 250.000 euro steun
In totaal kan een horecaondernemer in het vierde kwartaal maximaal 250.000 euro steun ontvangen. Voorwaarde: er is niet meer dan 1,8 miljoen euro overheidssteun uitgekeerd tussen maart 2020 en december 2021.

Meer informatie
Vrijdag 24 september is de nieuwe regeling bekendgemaakt. Vanaf volgende week past de RVO de site aan op de regeling. Ook is er da an extra informatie voor ondernemers die in aanmerking willen komen voor deze regeling.