Financiering De Basis rond: Nijmegen krijgt muzikale broedplaats

3 mei 2019

Nijmegen krijgt een broeinest voor poptalent: De Basis. De kweekvijver is al sinds 2015 gevestigd in het voormalige gebouw van poppodium Doornroosje, maar nu kan het pand ook echt aangekocht en gerenoveerd gaan worden. In totaal is er 2 miljoen euro binnengehaald om dat te realiseren.

De Basis werd in 2015 opgericht na het vertrek van Doornroosje naar een gloednieuw pand bij het centraal station. 'Nijmeegse acts zoals De Staat, Black Bottle Riot en Waltzburg namen snel hun intrek in het voormalige schoolgebouw om te kunnen repeteren en muziek op te nemen', aldus stichting De Basis.

'Sinds het oprichten van De Basis is de intentie geweest om het iconische gebouw breed beschikbaar te stellen voor muziekmakers met ambitie en een plan', vertelt bestuurder Cok Buijs. Het moet de plek worden waar muzikaal talent zich kan ontwikkelen. 

Om dat te realiseren wil De Basis het pand aankopen van de gemeente. Daarnaast is er een renovatie nodig aangezien er sprake is van veel achterstallig onderhoud. Het complete dak moet vervangen, kozijnen moeten worden vernieuwd en er zijn nieuwe ramen nodig. Dat is niet alles: 'Een complete herinrichting van ruimtes, opberghokken en kantoren is noodzakelijk voor een toekomstige functie als muzikaal broeinest van internationale allure', vertelt Erik Guillot van De Basis. 

Lees hier verder.