Fleur Gräper (D66) nieuwe (demissionaire) staatssecretaris voor Cultuur en Media

11 januari 2024

D66'er Steven van Weyenberg volgde vorige maand staatssecretaris Gunay Uslu op als staatssecretaris voor Cultuur en Media.

Dat was echter van korte duur. Van Weyenberg vertrekt van deze post om de nieuwe demissionair minister van Financiën te worden. Van Weyenberg komt op Financiën in de plaats van zijn partijgenoot Sigrid Kaag. Die verliet maandag het kabinet om VN-coördinator te worden. De Groningse oud-gedeputeerde Fleur Gräper volgt van Weyenberg op als (demissionair) staatssecretaris voor Cultuur en Media

Gräper, die geschiedenis heeft gestudeerd, was van 2015 tot 2023 lid van Gedeputeerde Staten van Groningen. Ze kwam regionaal vaak in het nieuws vanwege discussies over de zuidelijke ringweg in de stad Groningen, maar in haar tijd als provinciebestuurder had ze ook te maken met kunst en cultuur.

Verder was ze ruim twee jaar voorzitter van D66. Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen stond ze op de 71e plaats op de kandidatenlijst van haar partij. Ook was ze voorzitter van de programmacommissie.