Bron

Platform ACCT

Focus op fair pay bij drukbezocht Platform ACCT event ‘een faire praktijk’

10 november 2022

Focus op fair pay bij drukbezocht Platform ACCT event ‘een faire praktijk’

Op donderdag 3 november 2022 stond het jaarlijkse Platform ACCT event in het teken van de verbetering van arbeidsvoorwaarden en het maken van collectieve afspraken in de culturele en creatieve sector.

Tijdens het event in Schouwburg Odeon in Zwolle presenteerde programmamanager Noud van de Rhee voor de ruim 150 aanwezigen het programma fairPACCT, waarin met werkenden en werkverleners uit de diverse deelsectoren tot eind 2024 concreet gewerkt wordt aan de implementatie van de Fair Practice Code.

Zet de maker centraal en werk samen

Na een welkomstwoord van dagvoorzitter Mounir Samuel deelt Koen van Seuren van Collectief Antiklimax een persoonlijk verhaal over zijn ervaringen als maker in de afgelopen jaren. De vraag hoe jonge makers hun verdere ontwikkeling kunnen financieren en hoe we tot fair pay kunnen komen legt hij voor aan Staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu. Zij deelt zijn zorg en geeft aan dat het centraal zetten van de makers en werkenden naast toegankelijkheid, bibliotheken en cultuureducatie haar prioriteiten zijn voor de komende jaren. Platform ACCT bestuursvoorzitter Irene Asscher-Vonk sluit het plenaire gedeelte af met een oproep aan de sector om initiatieven te nemen om zelf tot afspraken te komen en samenwerking op te zoeken. Ze benadrukt dat collectiviteit noodzakelijk is om verder te komen. Platform ACCT faciliteert en schept condities, de sector moet het doen.

Lees hier verder