FPK kent aan acht podia extra SRP-subsidie toe

28 oktober 2019

Het Fonds Podiumkunsten kent aan acht extra podia een SRP-subsidie (Subsidie Reguliere Programmering theater- en concertzalen) toe. Aan de eerder gepubliceerde lijst zijn VNPF-leden toegevoegd: Het Paard Den Haag, De Oosterpoort (SPOT) Groningen, Mezz Concerts & Dance Breda.

Achtergrond van dit besluit is dat het aantal en de kwaliteit van de ontvangen aanvragen voor de periode 2020-2021 groot was. Binnen het oorspronkelijke budget moesten daardoor de aanvragen van een aantal podia die goed waren beoordeeld toch worden afgewezen. Vanwege het belang dat alle SRP-podia gezamenlijk vertegenwoordigen als speelplekken voor kwalitatief aanbod heeft het Fonds een aantal aanvragen van podia dus alsnog gehonoreerd

"Dat Mezz alsnog is opgenomen in de SRP subsidieregeling voelt als erkenning en waardering waar Mezz als middelgrote popzaal voor staat: aanbieder, aanjager en ontdekker. Dit doen wij door meer indoorfestivals te organiseren zoals 'Ik Zie U Graag' met muziek uit België, Fresh, ons hiphop feest, Rootzz met moderne americana, Breda metalfest en Jazz/Fusion te organiseren. Met behulp van deze subsidie, kunnen we dit blijven doen", aldus directeur Frank van Iersel.

Lees hier verder