Freelancemusici ondersteunen door een biertje te drinken: het kan met De hoge noot

30 juni 2020

Een groot deel van de Nederlandse muziekcultuur draait op freelancers. Ensembles, orkesten en muziekscholen kunnen niet zonder. Door de coronacrisis is hun podium weggevallen. 

Bestel hier De Hoge Noot pils en steun deze musici via stichting De Hoge Noot.

Het idee voor De Hoge Noot ontstond tijdens een 1,5-meter borrel in het park waarbij Danna Paternotte en Dionne Nijsten (freelance musici) Jacob van der Vlugt (werkzaam in culturele sector) vertelden over hun agenda die voor de komende 1,5 jaar in één klap was leeggeveegd. Zo ontstond het idee voor een campagnebiertje. Een week later zaten we aan tafel bij de enthousiaste brouwer De 7 Deugden en werd het idee beklonken. Vervolgens konden we met fantastische hulp het bier binnen één maand lanceren.

Met de aanschaf van elk ‘Hoge Noot’-biertje steun je freelance musici via Stichting De Hoge Noot. De musici doen ook iets terug: elk flesje is voorzien van een QR-code waarmee je een uniek privéconcert te zien kan krijgen van de musicus of het ensemble dat jij hebt gesteund. De groep van deelnemende ensembles is zeer gevarieerd: van orkest Pynarello tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en van Club Classique tot INKT. Hoe meer bier er wordt verkocht, des te meer freelancers wij kunnen onderteunen.