Gedeputeerde Ger Koopmans en Jan Smeets openen kantoor provinciale popkoepel Pop in Limburg

28 februari 2019

Op vrijdag 22 februari openden Gedeputeerde Ger Koopmans en Pinkpop festivaldirecteur Jan Smeets het kantoor van provinciale popkoepel Pop in Limburg, de voormalige Stichting Popmuziek Limburg, onder muzikale begeleiding van Jick Munro & the Amazing Laserbeams.

"De afgelopen twee jaar stonden in het teken van de transitie van de Stichting Popmuziek Limburg. Na verschillende praatsessies met het Limburgse popmuziekveld; het herschrijven van het beleidsplan; het formeren van een nieuw bestuur; het aantrekken van nieuwe medewerkers en de verhuizing en inrichting van het nieuwe kantoor, zijn we nu klaar om ons aan de buitenwereld te presenteren onder de noemer 'Pop in Limburg," aldus Paul Moerel, directeur van Pop in Limburg. 

Tijdens de opening van het Pop in Limburg kantoor, die bedoeld was voor politici, beleidsmakers, cultuurambtenaren en bestuurders van de poppodia of andere muziek gerelateerde instellingen uit Limburg en de Euregio, gaf nieuwe voorzitter Luc Winants, voormalig burgemeester van Brunssum, een korte inleiding over de ontwikkelingen van de Limburgse popsector en de ambities van de popkoepel, gevolgd door een gezamenlijke openingshandeling met gedeputeerde Ger Koopmans en Pinkpop festivaldirecteur Jan Smeets. 

Tevens gaf professor Anselm Kamperman Sanders van Maastricht University een keynote over het belang van een grensoverschrijdende infrastructuur ten behoeve van makers en spelers, de positionering van popinstituten als onze podia en muziekopleidingen in het (nabije) culturele speelveld en het culturele en zakelijke bewustzijn onder beleidsmakers en muzikanten.