Gijs Bernard nieuwe directeur KEES cultuurvrijwilligers

14 september 2020

Culturele vrijwilligerscentrale KEES heeft een nieuwe directeur. Gijs Bernard neemt na acht jaar het stokje over van directeur Hanneke Hulshof.

De Tilburger Gijs Bernard heeft ruime ervaring in vrijwilligersmanagement als vrijwilligerscoördinator en medewerker educatie bij poppodium 013 in Tilburg. Daarnaast was hij als crewcoördinator verantwoordelijk voor de werving van medewerkers voor festivals WOO HAH! en Roadburn: evenementen die alleen tot stand kunnen komen dankzij de inzet van honderden vrijwilligers. Als directeur gaat Gijs Bernard werken aan professionalisering van vrijwilligersbeleid in de culturele sector in Nederland en het ontwikkelen van het dienstenpakket van KEES.

KEES is een landelijk platform voor vrijwilligers in de culturele sector en voor culturele organisaties die werken met vrijwilligers. De stichting brengt al tien jaar culturele organisaties en vrijwilligers bij elkaar en werkt aan professionalisering van het vrijwilligersbeleid van deze organisaties. Dat doet KEES onder meer met trainingen voor vrijwilligers en de KEES Academie voor professionals die werken met vrijwilligers. KEES werkt samen met tientallen vooraanstaande culturele organisaties, zoals het Nederlandse Film Festival en leden van de Vereniging voor Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).