Bron

MDIEU / Platform ACCT / VNPF

Gratis ‘Loopbaan APK’ speciaal voor collega’s en opdrachtnemers werkzaam bij VNPF-leden

13 april 2023

Sinds enkele maanden is de Loopbaan APK beschikbaar voor mensen die werken bij orkesten, de Nederlandse Opera en de VNPF-achterban. Werken in onze sector kan veeleisend en hectisch zijn.

Het vraagt ook dat je jezelf steeds opnieuw uitvindt, dat je relevant blijft, je jezelf ontwikkelt in je vakgebied en dat je aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt. Iedere loopbaanfase kent daarbij zijn eigen vragen en uitdagingen. Of je nu twintig bent of bijna zestig, het is belangrijk om eens stil te staan bij je ontwikkeling je wensen en je ambities en wat er nodig is om die te realiseren. Zo blijf je bevlogen je werk doen en blijf je relevant in je vakgebied.

Gratis loopbaangesprekken

Om jou hierbij te ondersteunen kun je kosteloos gebruik maken van een loopbaan-APK een initiatief van o.a. de VNPF en de Kunstenbond. In drie gesprekken van ongeveer anderhalf uur met een van de ervaren loopbaancoaches: Els Maas, Yolanthe de Goederen, José Kamminga, Marcella van Megen, Gertruud Bolhuis, Erik Wissema of Steven Cornelissen reflecteer je op jouw ontwikkeling, jouw loopbaanwensen en maak je zo nodig plannen om die wensen te realiseren.

Loopbaan APK

Eens in de zoveel tijd reflecteren op je loopbaan en op hoe je daarmee verder wilt is goed. Of laat collega’s reflecteren op hun loopbaan en hoe ze daarmee verder willen. Deze aanbieding is speciaal voor VNPF-leden en geldt voor mensen in loondienst, maar ook voor ZZP’er. Voor allen die willen stilstaan bij de ontwikkeling van hun loopbaan.

Er is gratis gebruik te maken van de loopbaan APK. In drie gesprekken van ongeveer anderhalf uur met een loopbaancoach met affiniteit met de sector reflecteert de deelnemer op haar/zijn/x ontwikkeling, loopbaanwensen en maakt de deelnemer zo nodig plannen om die wensen te realiseren. Zo is de deelnemer beter voorbereid op de uitdagingen die op het pad kunnen komen in ‘het vak’ en op een arbeidsmarkt die steeds beweeglijker wordt.

Werken voor, naast of achter het podium (in de breedste zin van het woord) is veeleisend en hectisch. Het vraagt ook dat de deelnemer zichzelf steeds opnieuw uitvindt, dat deze relevant blijft, zich ontwikkelt in het vakgebied en dat deze aantrekkelijk is op de arbeidsmarkt. Iedere loopbaanfase kent daarbij zijn eigen vragen en uitdagingen. Dus of je nu twintig bent of zestig, het is belangrijk om eens stil te staan bij ontwikkeling, wensen en ambities en wat er nodig is om die te realiseren. Zo blijft de deelnemer bevlogen het werk doen en relevant in het vakgebied. De loopbaancoach helpt de deelnemer om te onderzoeken wat goed voor deze persoon is en wat nodig is om plannen concreet te maken. Dat is altijd maatwerk, dus de deelnemer moet zelf vooral initiatief nemen om de loopbaan APK zo te benutten dat deze het meest waardevol uitpakt.

In drie of vier gesprekken wordt de loopbaan van de deelnemer doorgenomen en vind daarop reflectie plaats. Welke ontwikkeling heeft de deelnemer doorgemaakt? Hoe zit de deelnemer nu in ‘het vak’, in ‘het werk’ en in ‘de energie’? Hoe ziet de deelnemer haar/zijn/x toekomst, is dat in de sector, of misschien daarbuiten? Waar liggen kansen en bedreigingen en hoe kan de deelnemer daar goed mee omgaan? Wat zou de deelnemer eigenlijk moeten bijleren? Zo neemt de deelnemer even afstand van de dagelijkse hectiek en bedenkt de deelnemer hoe deze verder wilt met de loopbaan. Zodat de deelnemer (weer) met focus en energie verder kan.

Betekent dit dat de deelnemer een probleem in het werk moet hebben om gebruik te maken van de loopbaan APK? Zeker niet, de loopbaan APK is juist bedoeld om eventuele problemen in een loopbaan vóór te zijn zodat de deelnemer zelf de regie houdt over werk en loopbaan.

Wat?

De loopbaan APK bestaat uit een drie tot viertal individuele gesprekken van ca. 1,5 uur.
Tijdens het startgesprek wordt zorgvuldig gekeken naar de vraagstukken die de deelnemer naar voren brengt. Het kan zijn dat de deelnemer en de adviseur er voor kiezen om een workshop of een intervisiebijeenkomst in te zetten in plaats van de individuele loopbaan APK gesprekken.

De deelnemer moet hier klikken om een aanvraag te starten < duurt ca. 3 minuten >.

Meer weten?

Zie hier een FAQ, of zoek contact met Platform ACCT/ Werktuig PPO. Dat hebben ze het liefst per e-mail: info@werktuigppo.nl

Workshops Loopbaan APK

Doel is het bezinnen op je loopbaan en het opstellen van een persoonlijk werkplan.

In een notendop:

 • Start 1x individueel loopbaangesprek.
 • 3 dagdelen.
 • Groep max. 10 personen.
 • Tussendoor huiswerkopdrachten.

Aan bod komen:

 • Kennis en Kunde: welke capaciteiten, kennis en vaardigheden heb je ontwikkeld en vragen om ontwikkeling.
 • Wijsheid en Waarden: Wat geeft voldoening in je werk. Wat waren en zijn je drijfveren en motivatie.
 • Plezier en Passie: Waar krijg je energie van, welke omstandigheden of omgeving, waar wil je meer van en waar minder?
 • Wil en Weg: Hoe ziet je persoonlijk ontwikkelplan eruit. Wat is er nodig om dit te realiseren.

Losse workshop van 1 dagdeel:

 • Start 1x individueel loopbaangesprek.
 • 1 dagdeel.
 • Groep max. 10 personen.

Aan bod komen:

 • Curriculum Vitae: hoe maak je een aantrekkelijke c.v.
 • Netwerken: Hoe zorg ik ervoor dat mijn netwerk, werkt!
 • Elevator pitch: Kort en bondig vertellen wat je kunt en waar je naar op zoek bent.
 • Intervisie: collegiaal leren volgens een methode en gesprekstechniek.
 • Pensioen inzicht: voorbereiding op jouw pensioen.