Bron

Into The Great Wide Open

Greener Power Solutions en Triomf founding partners van De Nieuwe Alliantie

8 juni 2023

Into The Great Wide Open verbindt progressieve ondernemers, op weg naar een klimaatpositieve toekomst.

Samen met Greener - aanbieder van duurzame tijdelijke energie, door middel van batterijen en software - en Triomf - een verbond van vijf cultureel- en maatschappelijk betrokken bedrijven in o.a. interieurdesign, festivals, tiny houses, horeca en nachtleven events - trekt Into The Great Wide Open op naar een circulair en klimaatpositief festival.

De Nieuwe Alliantie

Dit doet Into The Great Wide Open door te starten met De Nieuwe Alliantie: een club progressieve ondernemers rondom Into The Great Wide Open en haar aanjager van de duurzame en circulaire transitie Lab Vlieland.

Ontdek hier Greener. En hier Triomf.

Into The Great Wide Open is koploper en fakkeldrager in de opgave binnen de wereld van de festivals en evenementen. Het festival oogt daarmee lof, bewondering en een IJzeren Podiumdier op Eurosonic Noorderslag. Deze ervaring, praktijkoplossingen en kennis deelt het festival Europees, binnen en buiten de festival- en evenementenwereld. Into The Great Wide Open is de ideale proeftuin, aanjager en het podium voor deze sociale en duurzame transitie. Leden van De Nieuwe Alliantie – ook wel D.N.A. – herkennen zich in het gedachtegoed van het festival en willen hieraan bijdragen. Leden delen onderling onder meer kennis, inzicht, inspiratie en hun netwerk met elkaar. Tijdens Into The Great Wide Open op Vlieland van 31 augustus t/m 3 september 2023 is er een verdiepend en sociaal D.N.A. programma. Bovendien zal Into The Great Wide Open dit jaar, in samenwerking met Greener, een volgende stap zetten in het vervangen van dieselgeneratoren, door batterijen geladen met schone energie op het eiland te gebruiken.

Anna van Nunen, CCO Greener Power Solutions: ‘Greener werkt al jaren samen met Into The Great Wide Open en samen maken we het bijvoorbeeld mogelijk dat cateraars per kWh hun energie afrekenen. Wij vinden het leuk dat Into The Great Wide Open ons ook bij een volgend vraagstuk betrekt: Kunnen we dieselgeneratoren niet helemaal vervangen als we batterijen gaan wisselen op de locaties? Door middel van onze batterijen en software hebben we de afgelopen jaren de uitstoot al serieus verminderd, maar dit zorgt ervoor dat Into The Great Wide Open helemaal naar nul uitstoot gaat. Voor ons is het de eerste keer dat we ons batterij-swap concept gaan uittesten. Daar biedt De Nieuwe Alliantie ruimte voor.’

Jasper Willemse, managing partner Triomf Design: ‘De rode draad in alle bedrijven van Triomf is avonden, plekken, terreinen, ruimtes en huisjes creëren waar mensen nu van kunnen genieten. Zorgen dat dit nooit ten koste gaat van iets of iemand, constructief en lichthartig samenwerken en de handen uit de mouwen steken, dat zijn dingen waar wij altijd aan werken en waar we in willen blijven leren. Dat doen we met veel plezier al sinds de eerste editie bij en met Into The Great Wide Open. De Nieuwe Alliantie zet diezelfde toon en wil de blik nog meer verbreden door makers en ondernemers uit juist verschillende werkvelden te verbinden. Daar houden wij van en we staan met plezier aan de wieg van D.N.A.’

Ontdek meer hier.