Groen licht voor nieuw poppodium Merleyn

13 april 2023

Groen licht voor nieuw poppodium Merleyn

Na een zoektocht van 15 jaar ligt de locatie vast: gemeente Nijmegen heeft akkoord gegeven op het bestemmingsplan voor een gloednieuw poppodium Merleyn.

Met een centrale locatie, een nieuw gebouw en optimale faciliteiten kan Merleyn nog beter laten zien wat het waard is. Merleyn is sinds 2008 onderdeel van Doornroosje en een belangrijke schakel in het Nijmeegse live-aanbod. Met een capaciteit van 200 bezoekers is het de perfecte plek om opkomend (inter)nationaal talent een podium te geven, experimentele genres te programmeren en nieuwe dance-concepten te laten pionieren.

Merleyn is nu gevestigd in het centrum van Nijmegen, aan de Hertogstraat. Het pand is verouderd en kan onvoldoende geluiddicht worden gemaakt, waardoor concerten pas laat kunnen starten en op tijd moeten stoppen. Het nieuwe Merleyn komt op de Nieuwe Marktstraat, om de hoek bij Doornroosje en het station, waar nu een Vitens pompstation is gevestigd.

Het gaat nog wel even duren voordat de nieuwe locatie af is. Zo kan er nog bezwaar worden gemaakt bij de Raad van State en ook de bouwplannen zijn nog niet rond.

Klik hier om het ontwerp van het nieuwe Merleyn te zien.