Hedwig Verhoeven nieuwe directeur-bestuurder Fonds voor Cultuurparticipatie

24 januari 2019

Hedwig Verhoeven wordt per 1 maart 2019 directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het landelijke fonds voor cultuurparticipatie en cultuureducatie. Verhoeven is op dit moment directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Werkgeversvereniging Nederlandse Podia (WNP) en de Stichting Promotie Theater- & Concertbezoek (SPTC).

Bij de VSCD heeft Hedwig sinds maart 2015 ingezet op versterking van de branchevereniging met als resultaat een unaniem door de leden omarmde verbeterde verenigingskoers. Bij de SPTC heeft Hedwig ingezet op versterking van de Podium Cadeaukaart: een groeiende omzet en verzilvering werd gerealiseerd. Bij de WNP groeide het ledenaantal en werd een nieuw Cao-akkoord gesloten met de vakbonden onder Hedwig haar leiding. Voor haar huidige functie was Hedwig onder andere directeur bestuurder van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en Het Munttheater in Weert.

We zien in Hedwig een ervaren bestuurder met visie die de toekomst van het Fonds verder vorm kan geven. We zijn blij dat Hedwig haar ervaring in wil zetten voor het Fonds en het veld van cultuurparticipatie en cultuureducatie en heten haar meer dan welkom.”, aldus Khalid Boutachekourt, voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie

Lees hier het volledige artikel.