Help jouw ZZP’ers hun financiële toekomst te waarborgen met de Nu voor Later regeling

18 april 2023

Help jouw ZZP’ers hun financiële toekomst te waarborgen met de Nu voor Later regeling

ZZP'ers bouwen geen pensioen op via een werkgever en moeten zelf hun pensioenvoorziening regelen.

Het Ministerie van OCW ondersteunt hen met een tijdelijk stimuleringsbudget om een gezonde beroepspraktijk te ontwikkelen en hun pensioen op te bouwen. Vanaf 13 april kunnen ZZP'ers in de culturele en creatieve sector een tijdelijke bijdrage krijgen voor de opbouw van hun pensioenvoorziening.

Deze bijdrage bestaat uit een vergoeding van 50% van de stortingen in hun pensioenvoorziening over één jaar, tot een maximum van €300! Heb je ZZP’ers die nog geen pensioenvoorziening hebben? Zij kunnen ook profiteren van een stimulansbonus van €120 voor de afsluitkosten.
De regeling is bedoeld voor ZZP’ers die sparen voor hun pensioen via een lijfrenterekening of lijfrenteverzekering, of die naast hun ZZP-werk een baan in loondienst hebben en vrijwillig extra sparen via een pensioenfonds.
Als betrokken opdrachtgever kun jij het verschil maken. Deel deze kans met de ZZP’ers in jouw netwerk en help hen hun financiële toekomst te waarborgen. Stuur hen deze informatie door en moedig hen aan de spelregels te lezen en hun bijdrage aan te vragen. Zie voor meer informatie over de spelregels: www.oogvoorimpuls.nl.