Bron

Pearle*

Het ultieme ‘kookboek’ voor cultuurmanagers en organisaties: De EU Green Deal en Live Performance-organisaties

22 maart 2023

Op 22 maart kondigen Pearle* en de European Festivals Association (EFA) de publicatie aan van het boekje The EU Green Deal en Live Performance Organisations.

Deze praktische gids helpt podium- en festivalprofessionals en organisaties om te navigeren door de jungle van de EU-wetgeving en de vele initiatieven in verband met de EU Green Deal beter te leren begrijpen. De EU Green Deal en Live Performance Organisations is de eerste editie van een nieuwe 'kookboekenreeks' die is gelanceerd in het kader van het project 'Revealing the Alliance' onder leiding van EFA in samenwerking met Pearle*. Het volgt op twee eerdere, succesvolle 'kookboekenreeksen' die zijn gepubliceerd in het kader van de samenwerking tussen EFA en Pearle*, gericht op het verbeteren van de algemene kennis van de juridische en bestuurlijke aspecten van grensoverschrijdende culturele samenwerking.

De onlangs uitgebrachte brochure legt de principes van de EU-klimaatdoelstellingen uit en helpt de lezer bij het identificeren van Green Deal-initiatieven die relevant zijn voor de live performance-sector. Op deze manier kunnen organisaties hun dagelijkse activiteiten afstemmen op de Europese klimaatdoelstellingen. Het moedigt de lezer ook aan om verschillende aspecten van het dagelijkse werk te screenen en de mentaliteit te veranderen om actief bij te dragen aan de EU-doelstelling om van Europa het eerste klimaatneutrale continent te maken tegen 2050.

De publicatie behandelt alle gebieden van de EU Green Deal die van invloed zijn op de live-sector, van de circulaire economie tot energie-gerelateerde kwesties, duurzame mobiliteitsregelingen en groene financieringsstrategieën.

Het boekje over de EU Green Deal en Live Performance Organisations kan hier worden gedownload.

Pearle*

Pearle* is de ‘Performing Arts Employers Association League Europe’, de Europese Federatie van Muziek- en Live Performance-organisaties. De VNPF is lid van Pearle*