Hoe maak je impact met Diversity Day?

24 april 2023

Op 3 oktober 2023 is het weer Diversity Day.

Op Diversity Day organiseren bedrijven een eigen activiteit om aandacht te vragen voor inclusie en diversiteit. Zo zetten we samen een stap in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten.

Aanmelden voor Diversity Day 2023 kan binnenkort op diversityday.nl

In het teken van de European Diversity Month organiseert SER Diversiteit in Bedrijf op donderdag 11 mei van 15.00 uur tot 16.30 uur een online sessie Impact maken met Diversity Day: tips en tools voor een succesvolle Diversity Day om jou te inspireren.

Tijdens dit online event vertelt keynote speaker Prof. Dr. Jojanneke van der Toorn (Hoogleraar sociale en organisatiepsychologie, Universiteit Utrecht & Universiteit Leiden)  hoe je het draagvlak voor D&I binnen jouw organisatie kunt vergroten en wordt een directe koppeling gemaakt met hoe je Diversity Day daarvoor kan inzetten. Jullie onderzoeken de vraag hoe je personeel binnen jouw organisatie met activiteiten voor Diversity Day mee krijgt.

Een mooi voorbeeld van een succesvolle activiteit is de serie Living Labels waarin personen aan het woord komen over de stereotyperingen waar ze in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Navin Bhagwat (communicatieadviseur, SER Diversiteit in Bedrijf) zal een inkijkje geven in het maakproces van de Living Labels en neemt ons mee in hoe hij de interviews met de geportretteerden heeft aangepakt.

Hogeschool Fontys pakte dit op en gaf hun eigen draai aan het concept met een Living Labels Theater. Cheryl McDowall en Sharmila Angoelal (Programma Inclusieve Samenleving, Fontys Hogeschool) vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het de organisatie heeft gebracht. Mohan Verstegen (arts bij Ministerie van Defensie), die eerder al optrad in het Living Labels theater, verzorgt het intermezzo.

De online sessie wordt gehost door Amar Bissumbhar, Lead Wellbeing, Equity, Diversity & Inclusion bij Randstadgroep Nederland en tevens een van onze Living Labels geportreteerden. Lees de Living Labels verhalen terug via diversityday.nl.

Aanmelden kan hier