Bron

013

Hoofd Programma Ruud Lemmen na 13 jaar weg bij 013

9 juni 2023

Hoofd Programma Ruud Lemmen na 13 jaar weg bij 013

Ruud Lemmen, sinds 2010 verantwoordelijk voor 013’s programmabeleid, neemt op 1 september afscheid van het Tilburgse Poppodium.

Na 13 mooie jaren waarin 013 zich verder ontwikkelde tot actuele popzaal met internationale allure, kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging. 013 hoopt op korte termijn zijn opvolger bekend te maken.

013 Poppodium

Ruud Lemmen kwam in 2010 binnen bij 013 en werkte zich in korte tijd op tot Hoofd Programma, waarmee hij medeverantwoordelijk werd voor de artistieke visie van 013. Na de verbouwing in 2016 – 013 kreeg een capaciteit van 3.000 bezoekers – haalde Lemmen tal van internationale sterren naar Tilburg. Zo boekte hij in 13 jaar een totaal aan 2.500 artiesten en kwamen klinkende namen van Kehlani tot Fireboy DML, van The Kid Laroi tot Bring Me The Horizon, van Khruangbin tot Gojira en zo’n beetje alles daar tussenin denkbaar naar 013 Poppodium.

WOO HAH!

Met de gedachte om meer grote hiphopacts naar Tilburg te trekken, stond Ruud Lemmen tevens mee aan de wieg van WOO HAH! dat in korte tijd uitgroeide tot één van Europa’s grootste hiphopfestivals. Het festival, begonnen in de Tilburgse Spoorzone, trok in 2019 en onder leiding van festivaldirecteur Ruud Lemmen ruim 38.000 bezoekers per dag naar de Beekse Bergen. De destijds bedachte spin-off op 013 werkte: grote hiphopnamen als A Boogie With Da Hoodie, G-Eazy, Denzel Curry, Aminé, SchoolboyQ en binnenkort Lil Yachty, vonden hun weg naar Tilburg. In 2022 werd het festival verkocht aan MOJO Concerts.

Lemmen geeft aan: “013 is als een grote familie, waarvan je altijd het idee hebt dat die de rest van je leven bij je blijft. Juist daarom is het goed om eens uit die comfortzone te stappen en jezelf in het diepe te gooien. Naar mijn mening is dat de beste manier om erachter te komen waar je jezelf verder in wil ontwikkelen en prikkelen. Na 13 jaar met plezier gewerkt te hebben in 013 Poppodium is dat moment voor mij dan ook gekomen. Tot 1 augustus zal ik alles zo goed mogelijk afwerken en overdragen en daarna ga ik mijzelf oriënteren op wat mijn volgende stappen in de muziekindustrie gaan worden.”

Directeur-Bestuurder Frens Frijns: “Dat Ruud ons gaat verlaten ervaar ik als een flinke aderlating. 013 is na 13 jaar Ruud veel mooier, spannender, krachtiger en professioneler geworden. Ik heb er van genoten om samen WOO HAH! groot te maken en al die andere avonturen, die ervoor gezorgd hebben dat 013 stevig op de kaart staat. Ik wens Ruud veel succes met het vervolg van zijn carrière en ben ervan overtuigd dat ik hem weer op een interessante positie tegenkom. Ik kijk uit naar die samenwerking.