Bron

Innovatielabs

Foto

Hybrid Music Vibes in actie | We met Friday

Hybrid models: verkenning hybride toekomst van de popmuziek

9 februari 2023

Hybrid models: verkenning hybride toekomst van de popmuziek

Het programma Innovatielabs geeft een impuls aan nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, namens alle rijkscultuurfondsen, en ­CLICKNL voeren het programma uit in opdracht van het ministerie van OCW.

Voor Hybrid Models, een initiatief van Effenaar Smart Venue, is het tijd om de balans op te maken. Het door Innovatielabs ondersteunde project bood zestien muzikanten uit de regio Eindhoven de kans om digitale technieken als Augmented Reality (AR) en (live)streaming te verkennen. Wat leverde dat op?

Hybrid Models

Met de lancering van Hybrid Models (nieuwe naam Hybrid Music Vibes) in 2022 fungeerde Effenaar als werkplaats voor de ontwikkeling van talent op gebied van nieuwe technologische ontwikkelingen in de live muziekbeleving. Zestien muzikanten uit de regio verkenden innovatieve en digitale technieken in Effenaar’s Makerspace. Er volgden lezingen met experts uit het domein en de registratie van zestien performances, inclusief een afsluitende talkshow. Na verschillende kennisdagen met diverse digitale workshops en talks van artiesten en bedrijven uit het netwerk, kregen alle zestien talenten een opnamedag in Effenaar, vrij voor eigen invulling.

Ontdek hier meer.