Im­puls voor pop­ta­lent in Park­stad

22 februari 2018

Jonge popmuzikanten in Parkstad krijgen meer kansen om hun talenten te ontwikkelen. Stichting Popmuziek Parkstad (SPP), de Oefenbunker en Poppodium Nieuwe Nor gaan gezamenlijk aan de slag met een nieuw plan voor talentontwikkeling in de regio. Het plan wordt verder ondersteund door zes Parkstad-gemeenten en de Provincie Limburg.

Het gezamenlijk plan zet in op de scouting, begeleiding en doorontwikkeling van poptalenten. Het gaat om een doorlopende leerlijn van jonge talenten op de basisschool tot en met ervaren bandjes en artists in residence.

Uniek aan het nieuwe plan is de intensieve regionale samenwerking tussen poppodia, muziekscholen (Stichting SMK) en andere partners zoals Schunck.

Wethouder Ringens (Landgraaf):
‘Het is geweldig dat de verschillende partijen uit Parkstad elkaar gevonden hebben om jonge talenten te ondersteunen in hun ontwikkeling.’

Gedeputeerde Koopmans:
‘Parkstad loopt voorop met deze unieke samenwerking die relevant is voor heel Limburg.’

De projectbegroting van €132.015,- wordt voor een derde gefinancierd door Stichting Popmuziek Parkstad (SPP), de Oefenbunker en Poppodium Nieuwe Nor, voor een derde door de gemeente Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal en Onderbanken en voor een derde door de Provincie Limburg.