Impulsregeling ‘Fix je AOV’ voor zzp-organisaties

20 november 2023

Hulp voor begeleiden zzp’ers bij zoektocht naar een geschikte AOV

Veel zzp’ers in de culturele en creatieve sector hebben behoefte aan voorlichting en ondersteuning met betrekking tot het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsvoorziening (AOV). De stimulansregeling 'Fix je AOV' biedt begeleiding, input en financiële ondersteuning aan organisaties (zoals vakbonden, beroepsverenigingen en andere netwerkorganisaties) die ‘hun’ zzp'ers willen helpen bij hun zoektocht naar een geschikte AOV.

Samen sterker: Fix je AOV

‘Fix je AOV’ is een stimulansregeling speciaal voor organisaties die zelfstandige creatieve professionals ondersteunen bij het inrichten van een gezonde beroepspraktijk. De regeling komt voort uit het besef dat veel zzp’ers in de culturele en creatieve sector onzeker zijn over het afsluiten van een AOV vanwege het enorme aanbod en de complexiteit van het proces. Ook wordt er in de sector niet vaak gesproken over de (on)mogelijkheden van een AOV. Daar is een rol weggelegd voor vakbonden, beroepsgroepen en andere netwerkorganisaties waar zelfstandigen bij zijn aangesloten.

Vanuit het programma Oog voor Impuls bieden ze begeleiding, input en financiële ondersteuning zodat jij zelf een ‘Fix je AOV’-sessie kunt organiseren voor jouw zzp’ers. De financiële bijdrage is 50% van de kosten die je maakt, voor bijvoorbeeld sprekers, zaalhuur en catering, tot maximaal € 1.000,-. Organisaties hebben de vrijheid om de sessie naar eigen inzicht vorm te geven. Oog voor Impuls kan helpen met de planning, communicatie en het vinden van geschikte sprekers.

Literatuurorganisatie Wintertuin blikt terug op ‘Fix je AOV’-sessie

Eind oktober vond de allereerste sessie van ‘Fix je AOV’ plaats, waarbij literaire talenten uit het ontwikkeltraject van Wintertuin, een literaire organisatie uit Nijmegen, zich bogen over arbeidsongeschiktheid en arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen. De bijeenkomst was niet alleen heel leerzaam, maar ook een goed moment om ervaringen uit te wisselen en te overleggen met gelijkgestemde collega’s. Deze bijeenkomst is het begin van een reeks ‘Fix je AOV’-sessies die tot doel heeft zzp’ers uit de culturele en creatieve sector te helpen met hun AOV.

‘De Fix je AOV-sessie van Platform ACCT is bijzonder nuttig en nodig. Dorine nam de deelnemers op deskundige en aansprekende wijze mee in alle mogelijkheden om je als freelancer te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en motiveerde hen om aan de slag te gaan met hun eigen AOV’, aldus Thom Wijenberg, talentontwikkelaar bij Wintertuin.

Ik wil dit ook!

Hier vind je meer informatie en de spelregels. Organisaties die zzp’ers in de culturele en creatieve sector willen ondersteunen bij het fixen van hun AOV kunnen contact opnemen via info@oogvoorimpuls.nl voor meer informatie.